Předně moc díky za příspěvek, za to že ste si našel na nás čas a že ste nás teda vůbec objevil :)
K úvodníku - to povzdechnutí má být o tom, co je Dakar dnes, ne že není nic. Neměl vyznít negativně, pokud se to nepodařilo tak se omlouvám. On Dakar kdysi začal hodně podobně Bamaku. Jeli ho amatéři, nadšenci, blázni či přímo šílenci. Žádné továrny Citroen či Volkswagen, Tatra či MAN apd. Mě, resp. nás mrzí ten jeho vývoj. Může to znít divně, ale proč se musí něco pořád vyvíjet, posunovat dopředu? Proč nemůže něco zůstat tak jak to bylo v prvopočátku? Proč se něco nemůže stát tradicí v původním stavu věci? Být Dakar tím Dakarem z přelomu 70/80 let, hodně vážně bych o něm přemýšlel. A jak bych - jak správně věříte - neváhal ani minutu kdybych ho dostal příležitost v jakékoliv podobě dnes absolvovat. Stejně tak ale vím, že by byl jak velmi velmi pravděpodobně nad veškeré moje schopnosti. A taky bych z něho v důsledku, jsem přesvědčený, neměl takovou radost jak být právě u některého z těch prvních ročníků. A právě to dnešní "Bamako" mně ten původní duch Dakaru připomíná. Aspoň teda takto teďka od monitoru počítače.
Reportáž v offROAD časopise bysme brali všema deseti! :) Prosím, písněte kdyžtak na náš mail tu favoritemdoafriky@centrum.cz a určitě sa domluvíme :)
Datum: 23.12.2014